Istraga predsednikove stranke zbog izborne prevare

Izvor: B92, 15.Okt.2019, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga predsednikove stranke zbog izborne prevare

Brazilija -- Izborni sud u Brazilu izdao je nalog za pretres objekta na adresi Lusijana Bivara, lidera Socijalno-liberalne partije predsednika Žaira Bolsonara.

Nalo g je izdat zbog optužbi za prevaru tokom predizborne kampanje 2018. godine.

Policija ispituje optužbe da je Bolsonarova partija davala novac takozvanima "glavnim kandidatima" tokom izbora.

Finansiranje kandidata koji nemaju šanse za pobedu tokom istorije je bio način da se zaobiđu zakoni o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finansiranju kampanja u Brazilu ili da se dobije mito, prenosi AP.

Bivarova advokatska kancelarija saopštila je da je izdavanje naloga bilo nepotrebno jer tokom istrage koja je počela pre 10 meseci nije bilo indicija o prevari.

Skandal je bacio senku na Bolsonarova obećanja da će se boriti protiv korupcije koja je rasprostranjena u Brazilu, navodi AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.