Istraga odlaže remont hidroelektrane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2010, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga odlaže remont hidroelektrane

BEOGRAD -

Remont hidroelektrane "Bajna Bašta" odložen je do okončanja istrage u vezi sa posmrtnim ostacima koji su nedavno pronađeni u jezeru Perućac kod Višegrada, izjavio je danas Tanjugu zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

Istražne radnje u vezi s tim slučajem se nastavljaju, pošto je remont i punjenje vodom aumulacionog jezera odloženo do okončanja istrage, naglasio je Vekarić.

Planirani nastavak remonta hidroelektrane, tokom koga bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se nivo vode jezera Perućac podigao i onemogućio dalju istragu pravosudnih organa i potragu za telima nestalih, odložen je brzom reakcijom Tužilaštva za ratne zločine i drugih nadležnih organa.

Ovako brzu reakciju srpskog tužilaštva pozdravio je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin, navodeći da svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije moraju da budu istraženi.

Kacin je ranije danas, u pismu upućenom srpskom tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću, apelovao da se odloži puštanje vode u akumulaciono jezero hidroelektrane "Bajina Bašta", kako bi mogla da se završi istraga u vezi sa zločina tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Veruje se da se u jezeru Perućac nalazi oko 260 tela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.