Istraga o ubistvu bez uspeha

Izvor: RTS, 19.Apr.2012, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o ubistvu bez uspeha

Dan posle ubistva 75. godišnjeg Srbina Momčila Španovića u mestu Krstinja u hrvatskoj opštini Vojnić, nema novih informacija koje bi ukazale na počinioca, ili otkrile motiv.

U malom kordunaškom selu Krstinja, u kome je ubijen Momčilo Španović, policija i forenzičari i dalje pokušavaju da pronađu dokaz koji bi ukazao na počinioca. Španović je juče pronađen mrtav i vezan u dvorištu svoje kuće, a ubica mu je na glavu stavio partizansku kapu sa petokrakom, i novac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bivše SFRJ.

Pljačka kao motiv je po svemu sudeći isključena, jer je Španović živeo od 100 evra mesečno.

U iščekivanju zvaničnih informacija, u Krstinju je otišao i predsednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac.

"To je strašan zločin, pogotovu kada se ima u vidu način na koji je ubijen kao i činjenica da je reč o staroj osobi. Neću tvrditi koji su motivi, pustićemo policiju da utvrdi koji su motivi", rekao je Milorad Pupovac.

Oni koji su poznavali Španovića ne veruju da je imao neprijatelja. Korisnik je, kažu, programa hrvatske vlade "Pomoć u kući" koji vodi Islamska zajednica.

Imam Azim Durmić istakao je da je Španović njihov korisnik već sedam godina, ali koliko mi znamo nikad nije imao neprijatelja.

„Nikad nismo primetili da je imao neprijatelja, Bio je jednostavan čovek. Vest koju smo dobili nas je šokirala", rekao je Durmić.

Prema njegovim rečima pre ovog događaja, službenici Islamske zajednice bili su u četvrtak kod Španovića.

Prema policijskim saznanjima, Momčilo Španović ubijen je između 15. i 17. aprila.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.