Istraga o silovanju: Oslobođeno pet izraelskih tinejdžera, produžen pritvor sedmorici

Izvor: B92, 26.Jul.2019, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o silovanju: Oslobođeno pet izraelskih tinejdžera, produžen pritvor sedmorici

Paralimni -- Kiparski sud danas je produžio pritvor za sedam od 12 izraelskih tinejdžera uhapšenih zbog sumnje da su silovali 19-ogodišnju Britanku.

Sud je naložio da osumnjičeni ostanu u pritvoru još šest dana da bi istražitelji mogli da završe istragu o navodnom silovanju u hotelu u letovalištu Ajia Napa.

Advokat odbrane Nil Jaslovič rekao je da je pet osumnjičenih pušteno juče iz pritvora i da su se vratili u Izrael.

Drugi advokat Janis Habaris >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je za AP da je policijska istraga utvrdila da pet oslobođenih Izraelaca nisu imali veze sa tim slučajem. On zastupa četvoro osumnjičenih, od kojih je dvoje među onima koji su oslobođeni.

Sedmorica osumnjičenih mogu biti optuženi za udruživanje da izvedu silovanje.

Jaslovič je ranije rekao da su 12 osumnjičenih Izraelaca došli na odmor na Kipar u tri odvojene grupe i da se nisu poznavali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.