Istorijski sporazum Srbije i Hrvatske

Izvor: Press, 29.Jun.2010, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijski sporazum Srbije i Hrvatske

Ministri pravde Srbije i Hrvatske Snežana Malović i Ivan Šimonović potpisali su Ugovor o međusobnom izručenju osoba koje su okrivljene i osuđene za organizovani kriminal i korupciju
Oni su istakli da se radi o istorijskom ugovoru za obe zemlje, jer nije poznato da su bilo koje dve zemlje potpisale sličan ugovor. Sporazum će privremeno početi odmah da se primenjuje, a zvanično posle ratifikacije u obe države.
- Na ovaj način mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zajednički šaljemo poruku da nema sigurne kuće ni u Srbiji ni u Hrvatskoj za mafije ili kriminalce - istakla je Malovićeva.
Šimonović je rekao da je „za obe zemlje najopasniji vid organizovanog kriminala regionalni organizovani kriminal, koji može delovati po državu veoma destabilizujuće kao u slučaju ubistva premijera Zorana Đinđića.
Uhapšeni „zemunac" Sretko Kalinić, koji se nalazi u zatvoru u Hrvatskoj, mogao bi da bude izručen Srbiji u narednih mesec dana ako se ne bude protivio izručenju. Ukoliko podnese žalbu, ekstradicioni postupak trajao bi oko četiri meseca.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.