Istorijska greška

Izvor: B92, 24.Apr.2021, 23:05

"Istorijska greška"

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev osudio je izjavu Džozefa Bajdena o priznanju masakra nad Jermenima u Otomanskom carstvu 1915. godine za genocid.

On je ocenio da je reč o istorijskoj grešci.

Alijev je u telefonskom razgovoru sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom rekao da je Bajdenova izjava neprihvatljiva i da ozbiljno šteti trendu saradnje u regionu, kaže se u saopštenju iz kabineta predsednika Azerbejdžana.

Erdogan je, dodaje se, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahvalio Alijevu na podršci, prenosi TAS S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OŠTRE REAKCIJE IZ TURSKE I AZERBEJDŽANA Alijev: "Bajdenova izjava o genocidu istorijska greška"

Izvor: Blic, 24.Apr.2021

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev osudio je danas izjavu američkog predsednika Džo Bajdena o priznanju masakra nad Jermenima u Otomanskom carstvu 1915. godine za genocid, ocenivši da je reč o istorijskoj grešci.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.