Istok: Opljačkana kuća povratnika

Izvor: B92, 26.Nov.2013, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istok: Opljačkana kuća povratnika

Istok -- Kuća povratnika Milička Stojkovića u selu Žač kod Istoka na KiM opljačkana je u vreme kada vlasnik nije bio u selu.

Predstavnik Srba povratnika u to mesto Nebojša Drljević je agenciji Beta rekao da su nepoznati provalnici juče iz kuće odneli strujomer i kablove, a da za pokućstvo nije siguran jer vlasnici iz porodice Stojković duže vreme nisu u selu.

On je rekao da su povratnici pozvali policiju koja je sa njima razgovarala i obavila uvidjaj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema rečima predstavnika sela, to je treća kuća koju su nepoznati lopovi opljačkali od povratka Srba u to selo 2010. godine.

Te godine Srbi povratnici su u više navrata bili izloženi fizičkim napadima zbog kojih je tada bilo osumnjičeno i pritvarano nekoliko mladih Albanaca.

Predstavnik sela je rekao da je danas situacija bolja i da povratnici u tom selu obradjuju svoje njive, a da opstanu na razne načine im pomaže i država Srbija.

Drljević je rekao da je pre rata 1999. godine u Žaču bilo 78 srpskih domaćinstava, a danas je u tom selu 13 povratničkih porodica sa oko 35 članova koji zive u kućama koje im je uz pomoć donator obnovila Vlada Kosova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.