Istočni Mosul pod kontrolom iračke vojske

Izvor: Beta, 18.Jan.2017, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istočni Mosul pod kontrolom iračke vojske

Iračka vojska saopštila je da je u potpunosti preuzela kontrolu nad istočnim Mosulom, očistivši i poslednje vojnike ekstremitičke Islamske države iz tog grada.Komandant anti-terorističkih snaga Iraka Talib Šagati rekao je da je uspeh iračke vojske "nezabeležen do sada".Do napretka, tri meseca nakon početka operacije za oslobodjenje Mosula, došlo je usled intenzivnijih napora iračke vojske da slome i poslednja uporišta Islamske države u istočnom delu grada.Mosul, drugi po veličini grad u Iraku i poslednje urbano uporište Islamske države u toj zemlji, pao je pod kontrolu islamista 2014. godine, kada su osvojili velike delove severnog i zapadnog Iraka.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Iračka vojska: Istočni Mosul je pao, potpuno je naš FOTO

Izvor: B92, 18.Jan.2017

Bagdad -- Iračka vojska saopštila je da je u potpunosti preuzela kontrolu nad istočnim Mosulom, očistivši i poslednje vojnike ekstremitičke Islamske države iz tog grada...Komandant anti-terorističkih snaga Iraka Talib Šagati rekao je da je uspeh iračke vojske "nezabeležen do sada"...Do napretka,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.