Ističe rok za prigovor na optužnicu Oliveru Ivanoviću

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2014, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ističe rok za prigovor na optužnicu Oliveru Ivanoviću

U petak, 26. septembra, ističe rok od 30 dana za podnošenje prigovora na zajedničku optužnicu kojom se petorica Srba terete za teške zločine nad albanskim stanovništvom.

Na ročištu za prvo saslušanje, održano 26. avgusta u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici Oliveru Ivanoviću, Dragoljubu Delibašiću, Iliji i Nebojši Vujačiću i Aleksandru Laziću predsedavajuća sudskog veća Roksana Komša odredila je rok od 30 dana za podnošenje bilo kakvih prigovora na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dokaze date u optužnici, bilo kakav zahtev da se optužnica odbaci kao zakonski zabranjena, ukoliko krivično delo u optužnici nije opisano u skladu sa zakonom.

Advokati lidera GI SDP Olivera Ivanovića, Nebojša Vlajić i penzionisanog pukovnika MUP-a RS Dragoljuba Delibašića, Miodrg Brkljač su u izjavama za agenciju Beta potvrdili da je odbrana postupajući po nalogu sudskog veća u naznačenom roku podnela zahtev za odbacivanje optužnice, prigovore na dokaze i listu svedoka koje će odbrana izvesti na sud ukoliko do suđenja dođe.

"I ja i kolege smo podneli zahtev za odbacivanje optužnice, jer smatramo da optužnica nije zrela da bi se iznela na glavni pretres, odnosno da bi se po njoj sudilo. To je naš stav, ostaje nam da sačekamo stav suda", rekao je Brkljač.

On je dodao da zakonom nije definisan rok u kome će predsedavajuća sudskog veća Roksana Komša razmotriti podneske odbrane i o njima odlučiti.

"Stvari će se odvijati po njenoj odluci, ukoliko usvoji zahtev za odbacivanje optužnice, suđenja neće biti, u suprotnom nam ostaje da sačekamo kada će da zakaže glavni pretres", rekao je Brkljač.

Na ročištu za prvo saslušanje petorica optuženih Srba su se izjasnili da nisu krivi.

Oliver Ivanović i Dragoljub Delibašić su pod istragom od 21. februara 2013. godine, a 1. oktobra prošle godine protiv Ivanovića istraga je proširena za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Odlukom Specijalnog tužioca 10. marta ove godine istraga je proširena protiv Ilije i Nebojše Vujačića i Aleksandra Lazića.

Zajednička optužnica protiv petorice Srba podignuta je 11. avgusta ove godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ističe rok za prigovor na optužnicu

Izvor: Akter, 25.Sep.2014

Sutra ističe rok od 30 dana za podnošenje prigovora na zajedničku optužnicu kojom se petorica Srba terete za teške zločine nad albanskim stanovništvom..Na ročištu za prvo saslušanje, održano 26. avgusta u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici Oliveru Ivanoviću, Dragoljubu Delibašiću,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.