Ističe rok domaćim posmatračima za prijavu za praćenje izbora

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Mar.2017, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ističe rok domaćim posmatračima za prijavu za praćenje izbora

Domaćim posmatračima večeras u ponoć ističe rok da se prijave za praćenje izbora za predsednika Srbije koji su raspisani za 2. aprila.

Od domaćih posmatrača da prate izbore za sada su se prijavili udruženje Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), udruženje "Građani na straži", Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) i Komitet pravnika za ljudska prava (Jukom).

Stranim posmatračima istekao je rok za prijavu 22. marta, a izbore >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << će pratiti Centrala izborna komisija Bosne i Hercegovine, Organizacija SILBA - inicijativa za dijalog i demokratiju iz Danske, ambasade Velike Britanije, Ukrajine, Bugarske, SAD i Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a (OEBS/ODIHR).

Izbore će pratiti i Parlamentarna skupština Saveta Evrope, Organizacija Evroazija centar i ambasade Kanade, Poljske, Nemačke, Italije, Australije, Nigerije i Švajcarske.

Birači koji su upisani u birački spisak 2. aprila moći će da glasaju za nekog od 11 predsedničkih kandidata.

Prvi na izbornoj listi je Saša Janković, kojeg je predložila Grupa građana "Za Srbiju bez straha", iza njega pod rednim brojem dva je Vuk Jeremić, kojeg je predložila Grupe građana "Moramo bolje".

Treći na izbornom listiću je Miroslav Parović ispred Narodnog slobodarskog pokreta, četvrti je lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, šesti Luka Maksimović, kandidat Grupe građana "Ljubiša Preletačević Beli – Beli samo jako".

Kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić biće pod brojem šest, a pod brojem sedam na listiću će biti lider Dveri Boško Obradović iza koga pod brojem osam sledi predsednik radikala Vojislav Šešelj.

Pod brojem devet je funkcioner Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović, a potom predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović koga je predložila grupa građana "Za zdraviju Srbiju".

Na kraju pod rednim brojem 11 je lider Ligesocijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.