Isti standardi za sve škole u BG

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isti standardi za sve škole u BG

Beograd -- DSS zalaže se da svi školarci na teritoriji Beograda imaju približno jednake uslove za rad, da svi kabineti u svim školama budu podjednako opremljeni.

Kandidat DSS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović je prilikom posete opštini Sopot obišao izdvojeno odeljenja Osnovne škole "Jelica Milovanović" u Đurincima i tom prilikom naglasio da će se u narednih pet do deset godina uslovi rada u svim školama izjednačiti.

"Grad Beograd će u svim školama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finansirati produženi boravak i nastavnike u tom produženom boravku od prvog do četvrtog razreda", rekao je Popović, a navodi se u saopštenju DSS.

Popović je istakao da je neophodno uvesti đačke kuhinje u škole na opštinskom nivou - kao što je to urađeno u predškolskim ustanovama, naglasivši da su, nažalost, vrlo često ti obroci jedini pristojni obroci koje đaci mogu da pojedu.

On je rekao da se DSS zalaže i za to da se u škole vrate školski zubari i da se pojača medicinski nadzor. "Školska dvorišta moraju da budu potpuno bezbedna. Zalažemo se za to da se oko svih školskih dvorišta reši pitanje saobraćaja - i horizontalne i vertikalne signalizacije, javne rasvete, školske ograde i video nadzora. I konačno, da u rubnim opštinama sva isturena odeljenja budu autobuskim saobraćajem povezana sa školskim centrima", zaključio je Aleksandar Popović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.