Isterivači đavola u Peći

Izvor: RTS, 23.Jul.2009, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isterivači đavola u Peći

Nakon što su ga četiri dana batinali "isterivači zlih duhova", tridesetogodišnji Alen Aganović iz Peći uspeo je da pozove policiju. Trojica iscelitelja uhapšena, a među osumnjičenima i Alenova majka koja je, kako tvrdi njen sin, organizovala "terapiju".

Dva "duhovna iscelitelja" iz Crne Gore i jedan iz BiH, četiri dana zaredom tukli su tridesetogodišnjeg Alena Aganovića iz Peći, u nameri da "isteraju zle duhove" iz njega.

Aganović je krišom pozvao policiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nakon jedne od seansi i prijavio samoproklamovane "stručnjake za dušu".

"Tretirali su me kao životinju", rekao je Aganović, navodeći da je preplakao batinanja koja su se neprestano ponavljala u jednoj sobi njegove porodične kuće.

Prema Alenovim rečima, njegova majka Husnija i ostali članovi porodice složili su se da on treba da "očisti" svoju dušu. Alen, umereni poklonik islama, naveo je da se verski pogledi njegove majke i sestre razlikuju.

Kako veruje, iscelitelji pripadaju radikalnoj grupi vehabija.

Kosovska policija je potvrdila da je incident prijavljen i da se trojica "duhovnih lekara" nalaze u pritvoru.

"Prema prvim nalazima istrage, verujemo da je majka žrtve, jedna od osumnjičenih, angažovala tri osobe da izleče njenog sina, koga su, prema njenom mišljenju zle sile učinile mentalno bolesnim", rekao je portparol Kosovske policije Avni Gjevukaj.

Trojica iscelitelja zadržana su u pritvoru, dok je majka žrtve puštena na slobodu dok traje istraga.

Alen, uprkos navodima njegove majke, tvrdi da se ne oseća bolesno niti da je njegovo ponašanje bilo nenormalno.

"Nemam ideju zbog čega su mi ovo učinili", govori u neverici.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.