Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Mar.2019, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispred predsedništva metalna ograda, počelo okupljanje građana

Ispred zgrade Predsedništva Srbije počelo je danas pre 12 sati okupljanje građana koji protestuju protiv aktulne vlasti na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a ispred je postavljena metalna ograda.Ograda je udaljena od ulaza u zgradu oko 30 do 40 metara.

Kako javlja reporter agencije Beta ispred zgrade nije primetan velik broj policijskih snaga.

Tu su policajaci u standardnoj opremi, ali ne i oni sa opremom za razbijanje demonstracija.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije obratiće se javnosti u 12 sati, povodom sinićnjeg upada demonstranata u zgradu RTS-a.

Obradović: Traže se ostavke Vučića, Brnabić, Bujošević i fer izbori

Predsednik Pokreta Dveri i jedan od lidera Saveze za Srbiju Boško Obradović izjavio je danas da zahtevaju ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, direktora RTS Dragan Bujoševića i fer i slobodne izbore i da od tih zahteva neće odustati.

"Nema nazad", rekao je Obradović novinarima pred početak protesta ispred Predsedništva Srbije.

On je kazao da će se posle obraćanja Vučića javnosti, okupljenim ispred predsedništva obratiti predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Ispred Predsedništva je postavlje kamion sa razglasom. Okupljeni su okružili Predsedništvo, duvaju u pištaljke i uzvikuju "Vučiću, lopove" i "AV, AV".

Belim trakama sa natpisom "Počelo je", zatvorili su Ulici kralja Milana.

U 11.55 počeće protest na koji su pozvali organizatori protesta "Jedna od pet miliona" i Savez za Srbiju. Pred Predsedništvo su stigli lideri opozicije Dragan Đilas, Boško Obradović, Nebojša Zelenović...

Iz Saveza za Srbiju pozvali su na protest u podne jer su se RTS i vlast oglušili o zahteve protesta "Jedan od pet miliona" i pošto je ministar policije Nebojša Stefanović poslao policiju na "goloruk narod" i pošto su "besomučno lagali" na Pinku i RTS-u o dešavanjima na sinoćnjem protestu.

"Okupljamo se na konferenciji za medije Aleksandra Vučića i čekamo da podnese ostavku najveći lažov u istoriji Srbije", navedeno je u saopštenju SzS.

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" saopštili su da dolaze ispred Predsedništva da predsedniku Srbije jasno kažu da u "njegove laži više niko ne veruje i da mu neće dozvoliti da nastavi da laže narod".

"Idemo da onemogućimo diktatora da laže narod iz svoje fotelje, a kasnije ćemo se preseliti ponovo kod RTS-a", navodi se u saopštenju organizatora protesta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.