Ispovest usvojene devojke Nasla sam se oci u oci sa bioloskom majkom a onda je stigao rezultat DNK testa

Izvor: medio.rs, 28.Dec.2015, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispovest usvojene devojke Nasla sam se oci u oci sa bioloskom majkom a onda je stigao rezultat DNK testa

Milica Nikolić (21) imala je pet godina kada su joj vršnjaci iz kraja na okrutan način sapštila da je usvojena. "Ti si iz doma", rečenica je koja je ovoj Leskovčanki urušila čitavo detinjstvo. Iako je godinama tragala za svojim biološkim roditeljima, i dalje nije uspela da dobije odgovore na sva pitanja - iako je u jednom treutku bila nadomak istine.

Bio je to jedan od najbolnijih trenutaka u životu mlade Milice. Dok su se njeni vršnjaci bezbrižno igrali, ona je već >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << sa pet godina vodila tešku životnu borbu. Saznala je da je usvojena, i to na okrutan način - kroz šalu drugara. Međutim, već do kraja tog dana je znala da su njeni pravi roditelji oni koji su je odgojili.

- Ipak, mislim da sam oduvek u podsvesti to znala. Nekako sam imala osećaj kao da ovde jednostavno ne pripadam, kao da me je neko bukvalno samo spustio tu. Kada sam saznala da sam usvojena, neke kockice su počele da se sklapaju. Srećom, imala sam veliku podršku majke i sada već pokojnog oca - priča Milica za "24 sata".

Ipak, proći će još mnogo godina pre nego što će ona krenuti u pravu filmsku potragu za ženom koja ju je rodila, a zatim i ostavila pored jedne škole. Kada je imala 16 godina, na jednoj zabavi je počela da primećuje čudne simptome - jako crvenilo po licu i telu, vrtoglavicu i jako visok krvni pritisak. Nakon niza kontrola, lekari su joj rekli da je sa njom fizički sve u redu, te je tek psiholog uspeo da zaključi da to zapravo njen organizam reaguje na njenu podsvesnu potrebu da upozna biološke roditelje.

- I tada sam prvi put sa roditeljima ozbiljno razgovarala o tome, nakon 11 godina od kad sam saznala. Rekla sam im da želim da saznam ko su mi biološki roditelji i oni su me podržali. Obratli smo se prvo socijalnom centru, i jedva sam saznala da sam zapravo rođena na Kosovu, u Gnjilanu. Ali, bilo je to vreme rata i nikako nisam mogla da odem na Kosovo po više informacija - iskrena je naša sagovornica.

Nekoliko godina kasnije je ponovo rešila da sazna istinu i ovog puta je stupila u kontakt sa ljudima iz njenog rodnog grada putem Fejsbuk grupe. Kroz razgovor je saznala da je samo jedna žena rodila dete te 1994. godine u zimu - i uspela je da dođe do kontakta te žene. Žene za koju je dugo verovala da je njena biološka majka.

- Pozvala sam je. Rekla sam joj da ne želim ništa od nje, da ja imam svoj život i da neću da se mešam u njen, ali da želim da znam istinu. Izbegavala je odgovor, a tek kasnije mi je rekla da je ona stvarno ostavila devojčicu te zime. Pričala je i sa jednom mojom profesorkom i priznala joj: "Sestro slatka, ja sam joj majka". Posle izvesnog vremena smo se našle, i to je bio susret koji nikad u životu ne bih mogla da ponovim. Previše emocija, a ona je zapravo za mene totalni stranac - priča Milica.

U razgovoru je ta žena nekoliko puta Mariji rekla da jako liči na svog biološkog oca, iako nije htela da otkrije o kome je reč. Delovalo je da sve teče u redu, a onda je ta žena, nekoliko meseci kasnije, u potpunosti promenila priču.

- Odjednom je počela da priča kako je zapravo rodila dete godinu dana ranije, i to u leto! Usledio je veliki broj laži i, kada sam joj konačno tražila da uradimo DNK test jer sam samo želela da znam istinu, uplašila se. Posle mnogo nagovaranja, pristala je da pošaljemo uzorke - proseća se Nikolićeva, koja je svoju priču podelila i na svom blogu.

Iščekujući rezultate, Marija je primetila da je njena "majka" nestala. Pet dana nije bilo rezultata, i pet dana se ona nije javljala. A onda je stigao rezultat, i žena za koju je bila uverena da ju je rodila na papiru joj uopšte nije bila u srodstvu.

- Verujem da je reč o nekoj vrsti nameštaljke, jer mi je i sama priznala da ima kontakte u Beogradu. Verijem da mi ona jeste majka. Ali, od tada mi se nikad više nije javila. Ne znam šta mi je bilo, ali pre neki dan sam joj poslala poruku da želim samo da pričam sa njom. Nije se udostojila ni da odgvoori - zaključuje naša sagovornica.

Milica moli sve koji bi eventualno mogli da joj pomognu u njenoj potrazi da je kontaktiraju, jer ne planira da odustane dok ne dođe do prave istine.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.