Ispostavljeno 158 prekršajnih naloga u prošloj godini

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 17.Feb.2011, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispostavljeno 158 prekršajnih naloga u prošloj godini

SOKOLAC - Komunalna policija na Sokocu u prošloj godini ispostavila je 158 prekršajnih naloga, od čega 127 za parkiranje na nedozvoljenom mjestu. Vršilac dužnosti načelnika ove policije Dragan Gojković rekao je danas novinarima da je doneseno 25 naloga za prodaju robe na nedozvoljenom mjestu, šest za nepostupanje po rješenju komunalne policije, dva za odlaganje smeća na javnim i zelenim površinama, te tri naloga za nepoštivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata. Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << riječima, komunalna policija u prošloj godini sačinila je 136 zapisnika i donijela 50 rješenja o zakupu javnih površina, 23 rješenja o uklanjanju smeća sa javnih površina, šest rješenja o uklanjanju predizbornih materijala, četiri o uklanjanju kioska, te jedno o uklanjanju građevinskog materijala.

Gojković je napomenuo da je doneseno 30 rješenja za dostavu podataka, 24 za pokretanje prekršajnog postupka, tri za dovođenje raskopane javne površine u prvobitno stanje, te devet zahtjeva za pokretanje prinudne naplate.

On je istakao da je potrebno izvršiti sanaciju divljih deponija, obnoviti table o zabrani odlaganja smeća, izraditi table za nazive ulica i kućnih brojeva, te pojačati svakodnevnu kontrolu obilaska divljih deponija.

Komunalna policija ima uglavnom probleme sa odvozom krupnog otpada iz grada zbog udaljenosti deponije, pojedini ugostiteljski i objekti za prodaju nisu obezbijedili kontejnere za odlaganje smeća, česta su začepljenja kanalizacione mreže zboga upajanja kišnih i površinskih voda i tako dalje.
 
Izvor:Srna

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.