Isporuke Tesla modela X za tri do četiri meseca

Izvor: Blic, 10.Jun.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isporuke Tesla "modela X" za tri do četiri meseca

Izvršni direktor Tesla Motorsa Elon Mask je potvrdio da će prve isporuke novog "modela X" početi za 3-4 meseca.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Nakon višestrukih odlaganja, kalifornijska kompanija je napokon spremna da

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

počne isporuke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novog modela strpljivim mušterijama koje su još 2012. godine prvi put upoznale "model X" u formi koncepta.

U govoru koji je održao na godišnjem sastanku deoničara Tesla Motorsa, izvršni direktor Elon Mask je rekao: "Model X će biti bolji SUV nego što je "model S" sedan".

Kako smo već imali prilike da vidimo na koncept verziji, "model X" će imati tzv. "lambo" vrata, a pokretaće ga sistem od dva motora sa pogonom na svim točkovima koji je preuzet sa "Model S P85D" u kome proizvodi 691 KS (515 kW) i 930 Nm obrtnog momenta.

Za sada nema informacija o performansama, ali s obzirom na veću težinu, biće sporiji od "P85D" modela koji do stotke stiže za 3.2 sekunde, a Mask ne mora previše da brine o konkurenciji ovom modelu jer Audi "Q6" stiže 2018, dok se BMW-ov SUV iz uspešne "i" porodice očekuje tek nakon 2020.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.