Izvor: N1 televizija, 25.Okt.2021, 21:00

„Ispod površine“: Ping-pong Linglonga

Otkad su 2018. direktnom pogodbom Srbija i Kina ugovorile izgradnju fabrike guma u Zrenjaninu, najavljena kao najveća strana grinfild investicija u zemlji pretvorila se u trogodišnju aferu - bez epiloga. Plodne banatske ravnice postale su vlasništvo kineskog Linglonga, a grad na Begeju koji 18 godina nema pijaću vodu, sada strahuje šta će udisati kada fabrika guma bude počela da radi. Kako je Linglong kršio propise i zašto su se zakoni prilagođavali kineskom investitoru, a ne on njima? Hoće li fabrika raditi onako kako se gradila? U kakvim će uslovima raditi srpski radnici u Linglongu, a kako žive i radi kineski radnici koji grade fabriku? O tome šta sve nije „čisto“ u poslu sa Linglongom, o zidu ćutanja u kom saučestvuje država, o strahu ljudi koji ćutanje institucija samo pojačava. U novom dokumentarnom serijalu Ispod površine, u prvoj epizodi Ping-pong Linglonga, autorke Maje Nikolić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski radnici u Linglongu idu pod prismotru ako otkriju platu

Izvor: N1 televizija, 25.Okt.2021

Otkad su 2018. direktnom pogodbom Srbija i Kina ugovorile izgradnju fabrike guma u Zrenjaninu, najavljena najveća strana grinfild investicija u zemlji pretvorila se u trogodišnju aferu - bez epiloga. Plodne banatske ravnice postale su vlasništvo kineskog Linglonga, a grad na Begeju koji 18 godina...

Nastavak na N1 televizija...

Sindikat Sloga: Inspekcija da proveri u kakvim uslovima u Zrenjaninu rade i žive kineski radnici

Izvor: Danas, 26.Okt.2021, 13:51

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zatražili su danas da inspektori za rad obave kontrolu u kineskoj kompaniji za proizvodnju guma Linglong u Zrenjaninu i utvrde u kakvim uslovima tamo rade i žive kineski radnici dovedeni u Srbiju da rade na izgradnji objekata te fabrike.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.