Isplivao tajni izveštaj: Vojska SAD u OPŠTEM RASULU! Ne žele rat protiv RUSIJE I KINE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2019, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplivao tajni izveštaj: Vojska SAD u OPŠTEM RASULU! Ne žele rat protiv RUSIJE I KINE (VIDEO)

Revizorska kuća SAD priznala je u poslednjem izveštaju pad nivoa borbene gotovosti američke vojske poslednjih godina!

Raša Tudej navodi da u izveštaju piše da nivo ukupne borbene gotovosti ostaje nizak, ali i da ne pokazuje nikakvo pogoršanje od 2013. godine. Autori dokumenta smatraju da su razlozi za tu situaciju učešće SAD u vojnim konfliktima, neodređenost u vezi sa finansiranjem vojske i smanjenje ljudstva u vojnim strukturama.

Pri tome, kako se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u nadležnom resoru, "protivnici" SAD su poslednjih godina povećali svoj vojni potencijal.

- Primarni ciljevi komande Kopnenih snaga SAD su podizanje borbene gotovosti i pripreme za moguće velike vojne operacije protiv suparnika na svetskom nivou kao što su Rusija ili Kina - pišu autori članka.

Oni naglašavaju da je Pentagon u poslednje vreme morao da donosi složene odluke.

Situaciju u američkoj vojsci pogoršavaju i problemi sa popunjavanjem jedinica za sajber operacije i radio-elektronske borbe i nedostatak vojnika za rad na protivraketnim kompleksima "Patriot" i THAAD.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.