Ispitivanje doktorata Siniše Malog

Izvor: RTS, 09.Jul.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispitivanje doktorata Siniše Malog

Grupa autora objavila je na sajtu "Peščanika" tekst u kojem tvrdi da je doktorat gradonačelnika Beograda Siniše Malog plagijat. Od mentora Siniše Malog. FON je zatražio da pripremi izveštaj o doktoratu.

Prema navodima autora, u radu koji je odbranjen 2013. godine na Fakultetu organizacionih nauka, na gotovo svim stranama postoje delovi neoriginalnog teksta, uz tvrdnju da je više od jedne trećine strana doktorske teze prepisano.

Dekan FON-a Milan Martić kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za RTS da je fakultet uzeo navode sa sajta Peščanika i da je od mentora zatraženo da pripremi izveštaj.

Dekan navodi i da mentor tvrdi da disertacija sadrži originalni naučni doprinos i da je na osnovu nje objavljen jedan rad u međunarodnom časopisu.

Rektor Beogradskog univerziteta Vladimir Bumbaširević objašnjava za RTS da će, ukoliko bude potrebno, Univerzitet formirati nezavisnu ekspertsku komisiju koja nije sa tog univerziteta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.