Island: Potraga za muškarcem koji je radio na saniranju rupa; Pretpostavlja se da je u pukotini

Izvor: B92, 12.Jan.2024, 19:08

Island: Potraga za muškarcem koji je radio na saniranju rupa; Pretpostavlja se da je u pukotini

Spasioci tragaju za muškarcem koji je upao u pukotinu u zemlji koja se otvorila nakon erupcije vulkana na Islandu prošlog meseca.

Čovek je radio na popunjavanju pukotina koje su nastale usled zemljotresa i vulkanske aktivnosti u gradu Grindavik, koji je evakuisan u novembru, javljaju lokalni mediji.

Stotine ljudi tragaju za njim od srede, ali su morali da prestanu u četvrtak nešto pre ponoći zbog odrona kamenja.

"U ponoć smo morali da prekinemo potragu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer nismo mogli da garantujemo bezbednost onih koji su radili dole u ​​pukotini", rekao je lokalnim medijima Ulfar Ludvikson, šef policije u južnom Islandu.

Izveštaji kažu da se radi na proširenju otvora uske pukotine, koja može da primi samo dve osobe istovremeno.

Ranije je Ludvikson rekao islandskoj nacionalnoj televiziji RUV u četvrtak da su uslovi "veoma teški i zahtevni".

"Duboko je dole. Ovo se spušta na desetine metara do dna. Voda je daleko ispod ovog radnog područja gde spasioci rade", rekao je on.

"Procedura je takva da dva muškarca silaze u korpi i ostaju dole oko 10 minuta. Onda se popnu i druga dvojica preuzimaju."

Intenzivna aktivnost zemljotresa na Islandu kulminirala je spektakularnom erupcijom u decembru, pošto je rastopljena stena izbacila iz pukotina u zemlju na poluostrvu Rejkjanes nakon što je pukotina duga oko dve milje izronila i brzo je rasla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.