Islamska zajednica prikuplja pomoć za poplavljene

Izvor: Studio B, 25.Maj.2014, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska zajednica prikuplja pomoć za poplavljene

Islamska zajednica Srbije organizovala je danas u Bajrakli džamiji u Beogradu humanitarnu akciju "Muslimani Srbije za Srbiju", koju su podržale ambasade Alžira, Turske, Irana i Malezije.I

Muftija Mustafa Jusufspahić rekao je da će večeras objaviti koliko je novca prikupljeno za pomoć za poplavljene i da će tak novac sutra biti prosleđena na račun Vlade Srbije.

"Sada su za našu zemlju teški dani i mi organizujemo veći broj humanitarnih aktivnosti kako u zemlji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << tako i van zemlje", rekao je Jusufspahić.

On je naglasio da je povodom današnjeg praznika Lejletu-l-miradža pozvao vernike da čine dobročinstvo, jer dobročinstvom je Bog zadovoljan.

"Bog i daje iskušenja kako bi mi pokazali svoje dobročinstvo. Muhamed - naš božji poslanik je govorio da molitva za čoveka koji je u nevolji nije ništa drugo nego molitva za vas same koji se molite. Ako se molimo za druge, za nas se mole anđeli koji su bezgrešna bića, čije su molitve kod boga primljene", naglasio je Jusufspahić.

Prema njegovim rečima, pozivu za pomoć Srbiji odazvali su se ambasadori Alžira, Turske, Irana i otpravnik poslova Malezije i zahvalan je Bogu što zajedno čine dobročinstvo, kao i da će se truditi pomognu ugroženim ljudima u Bosni i u Hrvatskoj.

On je dodao da je muslimanska zajednica danas poslala nekoliko kombija humanitarne pomoći u Krupanj i da su pre nedelju dana obavestili vladu i gradske vlasti da stavljaju sve muslimanske objekte na teritoriji Srbije na raspolaganje za prijem evakuisanih lica.

Ambasador Alžira Abdelkader Mesdoua rekao je da se Alžir i sve druge zemlje islamskog sveta i Afrike solidarišu sa Srbijom i da će u narednim danima pomoći srpskom narodu kada budu čuli detalje o razmerama štete.

Ambasador Turske Mehmet Kemal Bozaj podsetio je da je premijer Turske razgovarao sa srpskim premijerom, da su želeli da pošalju spasilački tim, ali da u tom trenutku nije bilo potrebe.

"Rečeno nam je da su potrebni kaloriferi za sušenje kuća kako bi se evakuisani što pre vratili u svoje domove, i mi smo kupili te mašine i isporučili ih u Svilajnac, Jagodinu i Obrenovac", rekao je ambasador Turske i dodao da je u toj zemlji pokrenuta kampanja za pomoć građanima Srbije i BiH.

Ambasador Irana u Srbiji Madžid Fahimpur naglasio je da je iranski narod i vlada veoma tužni zbog tragedije koja je zadesila Srbiju, da je pripremljeno 10 tona humanitarne pomoći, a ambasada je donirala 5.000 evra i novac je uplaćen na račun za pomoć.

Predstavnik Malezije rekao je da je u poslednjih nekoliko dana pokrenuto nekoliko programa za pomoć ugroženim građanima Srbije, kao i da će otvoriti račun za novčane priloge.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Pomoć Islamske zajednice Srbije

Izvor: RTS, 25.Maj.2014

Islamska zajednica Srbije organizovala je u Bajrakli džamiji u Beogradu humanitarnu akciju "Muslimani Srbije za Srbiju", koju su podržale ambasade Alžira, Turske, Irana i Malezije. ..Muftija Mustafa Jusufspahić rekao je da će večeras objaviti koliko je novca prikupljeno za pomoć za poplavljene...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.