Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2017, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država preuzela odgovornost za napad na FSB

VAŠINGTO - Američka kompanija SITE, koja nadgleda onlajn aktivnosti džihadističkih organizacija, objavila je danas da je Islamska država preuzela odgovornost za napad na kancelarije ruske obaveštajne službe FSB u Habarovsku.

Kako se navodi, IS je to objavila putem svoje novinske agencije Amak, prenosi Rojters.

Ranije danas, naoružani muškarac je upao u kancelariju ruske obavještajne službe FSB i ubio jednog zaposlenog i jednog civila, pošto je prethodno ubio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << instruktora u streljačkom klubu i ukrao njegovo oružje.

Napadač je identifikovan kao A.V. Konev rođen 1999. godine, koji živi u regionu Habarovska, a vjeruje se da pripada neonacističkoj grupi, saopštio je ranije Centar za javne odnose FSB-a.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Islamska država preuzela odgovornost za napad na FSB

Izvor: RTS, 21.Apr.2017

Američka kompanija SITE, koja nadgleda onlajn aktivnosti džihadističkih organizacija, objavila je da je Islamska država preuzela odgovornost za napad na kancelarije ruske obaveštajne službe FSB u Habarovsku. . Islamska...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.