Islamska država opet preti Balkanu

Izvor: B92, 14.Jul.2017, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država opet preti Balkanu

Dok se u Mosulu slavi pobeda nad džihadistima, zloglasna teroristička organizacija Islamska država nastavlja da preti zemljama Balkana, prenosi "Indeks".

U poslednjem izdanju džihadističkog magazina Rumija, propagandisti Islamske države pozivaju svoje simpatizere da, kako navode, ubijaju šejhove tavagita (tagut – sve ono što se obožava mimo Alaha, a što simpatizeri ove ideologije koriste da opravdaju ubijanje nevinih ljudi).

U tekstu pod naslovom "Ako se vratite, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i mi ćemo se vratiti" pozvali su svoje simpatizere na Balkanu da se ugledaju na "braću sa Istoka i Zapada", prenosi Indeks.

Uz tekst je ovaj put objavljena fotografija reis-ul-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića, njegovog zamenika Huseina Smajića, kao i muftija IZBiH, koje opisuju kao "murtedske (otpadnici od islama) vođe neislamske zajednice" i naglašavaju da je "ubijanje mruteda draže i preče od ubijanja pravih kafira".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.