Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2017, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država bira novog vođu, u igri dva kandidata

Materijal u kojem eksperti tvrde da na mjesto ubijenog lidera ID Abu Bakra el Bagadadija pretenduju dva njegova bliska saborca, objavila je agencija Rojters.

Ijad el Obejdi ili Ajad el Džumajli — obojica su bili u iračkoj armiji Sadama Huseina.

Oni su ključne figure u organizaciji od 2016. godine, nakon smrti ranijih saveznika za vrijeme avionskog udara.

Kako je saopšteno, Obejdi sada ima 50 godina i on je vojni ministar terorista, a Džumajli se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na čelu Službe bezbjednosti militanata. U aprilu je saopšteno da je Džumajli ubijen, ali informacija nije bila potvrđena.

Ranije je saopšteno da je glavni terorista ID ubijen tokom napada Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na komandno mjesto militanata u južnom predgrađu sirijskog grada Rake.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.