Islamistička pretnja po Francusku nikada nije bila veća

Izvor: B92, 26.Jul.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Islamistička pretnja po Francusku nikada nije bila veća"

Pariz -- Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je posle napada na katoličku crkvu da islamistička pretnja po Francusku i Evropu nikada nije bila ozbiljnija.

U kratkom obraćanju preko televizije, on je rekao da će rat protiv islamskih ekstremista kod kuće i u inostranstvu biti dugotrajan.

"Suočena sa ovom pretnjom koja nikada nije bila veća u Francuskoj i Evropi, vlada je apsolutno rešena da porazi terorizam," rekao je Oland.

Francuski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je danas, posle napada na crkvu, otkazao put u Prag gde je trebalo da razgovara o pitanjima EU.

On je pozvao Francuze da ostanu ujedinjeni i da se ne okreću jedni protiv drugih.

"Teroristi žele da nas podele, razdvoje i okrenu jedne protiv drugih," rekao je Oland, prenosi AP.

Francuska je uvela snažnije mere bezbednosti nego ikada u savremenoj istoriji, ali neće ograničiti slobode niti kompromitovati demokratiju, dodao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.