Islamistička grupa pobila taoce

Izvor: RTS, 09.Mar.2013, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamistička grupa pobila taoce

Sedam stranih talaca pogubljeno u Nigeriji. Radikalna islamistička grupa Ansar, koja je preuzela odgovornost, saopšila da su taoci ubijeni zbog pokušaja Velike Britanije i Nigerije da ih spasu.

Radikalna islamistička grupa Ansar, ogranak pobunjeničke grupe Boko Haram, saopštila je da je pogubila sedam stranih talaca koje je zarobila 7. februara.

Taoci su bili zaposleni u građevinskoj kompaniji "Setraco" u Nigeriji, prenose agencije.

Grupa Ansar je izdala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštenje na arapskom i na engleskom jeziku na njihovom sajtu uz snimke na kojima se vide mrtvi taoci.

U ovom saopštenju grupa Ansar kaže da je odlučila da ubije taoce zbog pokušaja Velike Britanije i Nigerije da ih spase.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UBISTVO: Islamisti u Nigeriji likvidirali sedam talaca

Izvor: Kurir, 10.Mar.2013, 19:22

Radikalna islamistička grupa Ansar, ogranak pobunjeničke grupe Boko Haram, pogubila je sedam stranih talaca koje je zarobila 7. februara..LONDON - Britanski ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg kaže da je među ubijenim taocima u Nigeriji i britanski državljanin ..."To je bilo hladnokrvno ubistvo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.