Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2015, 06:30 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Iskusne domaćice savetuju: Kako da maline ostanu što duže sveže
Ovi saveti za čuvanje malina primenite i na jagode, borovnice, aroniju...
Maline čuvajte u frižideru, ali neoprane, do trenutka kad ih odlučite iskoristiti. Što su manje vlažne, manje su šanse za rast plesni.
Bobičasto voće možete oprati u posudi hladne vode s malo sirćeta jer će ono uništiti bakterije i sprečiti nastanak plesni.
Nakon što "okupate" sočne bobice, isperite ih u cedilu pod hladnom vodom kako ne bi ostao ukus sirćeta. Ali dokle >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << god su vlažne postoji opasnost od stvaranja plesni pa ih je potrebno osušiti.
Trik koji preporučuje "Jahu fud" pomalo je neobičan: u sušilo za salatu stavite prvo nekoliko papirnatih ubrusa na dno, a potom složite bobice. Poklopite pa zavrtite nekoliko puta, a ubrusi će upiti višak vode.
Ako želite da ih zamrznete za zimske dane i ukusne deserte, posložite ih na poslužavnik, stavite u zamrzivač i, nakon što se smrznu, sortirajte u kese kako se ne bi zalepile.
Nastavak na Vesti-online.com...