Iskreno da vam kažem, osećam se ugroženo

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 11:25

"Iskreno da vam kažem, osećam se ugroženo"

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović izjavio je da je ozbiljno zabrinut za ličnu bezbednost, nakon poslednje sednice Odbora za bezbednost i odbranu.

On je najavio da će tražiti novu bezbednosnu procenu.

"Lično smatram da sam ugrožen. Jer ukoliko se iznose podaci o mom privatnom životu i moja kretanja, organizovane kriminalne grupe mogu na vrlo lak način da dođu do mene i da ugroze bezbednost moju i moje porodice", rekao je on.

"Tako da, iskreno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da vam kažem, osećam se ugroženo", rekao je Milović sinoć za podgoričku A plus televiziju.

Milović smatra da je ugrožen pogotovo od kada je predložio određene izmene Zakona o krivičnom postupku (ZKP) da lica iz organizovanih kriminalnih grupa i specijalnih predmeta ne treba posle tri godine da se nalaze na slobodi, ukoliko ne dobiju pravosnažnu presudu.

"Osećam se ugroženo zbog svih poruka koje od tada dobijam i ovo sada, gde imamo šefa SPO-a koji bi trebalo da me štiti, on me javno kompromituje, govori moja kretanja. Ćak me i poslanik Dritan Abazović pita 'jesi li bio u Mađarskoj ', kao da sam ja nešto kriv. Dakle, oni javno govore gde se ja krećem, s kim, šta, kako, gde sam bio, umesto da postoji stepen moje zaštite, ovde postoji stepen iznošenja svih privatnih podataka i to na najgori mogući način kroz manipulaciju", rekao je Milović.

Dodao je da će upravo zbog toga tražiti da mu se izradi nova procena bezbednosti.

"Ono što se čulo na Odboru i u gluvoj sobi je nešto zbog čega treba kao ministar pravde i štićena ličnost ozbiljno da se zabrinem. Verujem da će se zabrinuti i trenutno najodgovorniji čovek po pitanju bezbednosti u našem sistemu, a to je Aleksa Bečić, koji je koordinator službi BOK-a, i ministar unutrašnjih poslova. Ovo što je meni urađeno, za sada se još nije desilo da deo sistema iznosi javne podatke o ministru pravde", rekao je Milović.

Najavio je da od danas, kako je rekao, kreće nova faza kada su u pitanju njegove aktivnosti prema institucijama, preneli su podgorički mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.