Iskrcali se migranti na Kanarska ostrva, pomagali im kupači

Izvor: B92, 29.Nov.2019, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskrcali se migranti na Kanarska ostrva, pomagali im kupači

Posetioci plaža na Kanarskim ostrvima pridružili su se radnicima hitne pomoći kako bi dali vodi, hranu i odeću migrantima koji su neočekivano stigli na plažu.

Oko 20-ak migranata, među kojima i troje dece i jedna trudnica, pristali su u u klimavom čamcu na kamenu obalu plaže Agila, prenosi Rojters.

Kako se navodi, mnogi migranti su bili iscrpljni, hladni i u stanju šoka nakon plovidbe Atlantikom, zbog čega su od spasilaca dobili termalnu ćebad, hranu i vodu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Radnici Crvenog krsta saopštili su da su migranti, poreklom iz podsaharske Afrike, šest dana proveli na moru.

U trenutku kada su se migranti iskrcali na plažu, na njoj su bili turisti i lokalno stanovništvo koji su se sunčali, ali su odmah priskočili u pomoć.

Od početka godine do sredine novembra u Španiju je pristiglo 27.594 migranata, što je za oko 50 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.