Iskočio iz aviona u plamenu

Izvor: RTS, 26.Mar.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskočio iz aviona u plamenu

Na aerodromu Ćilipi pilot iskočio iz zapaljenog aviona i lakše je povređen. Avion Cesna 172 zapalio se odmah po poletanju sa aerodroma kod Dubrovnika.

Pilot Antun Maškarić iskočio je iz aviona koji se zapalio nekoliko minuta posle poletanja sa aerodoma Ćilipi kod Dubrovnika i pritom je zadobio lakše povrede.

Avion "Cesna 172" prinudno je sleteo na staru pistu nedaleko mesta Grude, a potom delimično izgoreo u plamenu, piše zagrebački Jutarnji list. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

U trenutku nesreće u malom avionu nalazio se samo 63-godišnji pilot Antun Maškarić iz Cavtata.

Primetivši kvar i požar na avionu, pilot je odmah nakon poletanja to dojavio aerodromskoj kontroli leta i usmerio avion prema staroj pisti koju poznaju od ranije, jer je iskusan pilot.

Snalažljivi i iskusni pilot spasio se nakon sletanja skokom iz gorućeg aviona na kome se ubrzo posle sletanja dogodilo nekoliko manjih eksplozija, piše zagrebački list.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.