Izvor: Danas, 10.Feb.2013, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Isključenje je grubo kršenje građanskih i političkih prava“

Republički poslanik i bivši visoki funkcioner Demokratske stranke Dušan Petrović danas će podneti žalbu Statutarnoj komisiji te partije iz koje je nedavno isključen jer je odbio da vrati poslanički mandat. U žalbi se ocenjuje da je odluka o isključenju, koju je doneo Izvršni odbor DS na predlog predsednika stranke Dragana Đilasa, „protivna Ustavu Srbije i međunarodnim standardima“, a da je Đilasovo postupanje u ovom slučaju „protivpravno“ i „nemoralno“.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petrović se žali na odluku DS

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Feb.2013, 01:01

Republički poslanik i bivši visoki funkcioner Demokratske stranke Dušan Petrović danas će podneti žalbu Statutarnoj komisiji te partije iz koje je nedavno isključen jer je odbio da vrati poslanički mandat.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Petrović ulaže žalbu na isključenje iz DS

Izvor: Mondo, 11.Feb.2013

Narodni poslanik i bivši funkcioner DS Dušan Petrović danas će podneti žalbu Statutarnoj komisiji stranke na odluku da bude isključen...Vrh stranke je doneo odluku da se Petrpović isključi jer je, suprotno odluci stranačkih organa, odbio da "vrati" poslanički mandat...On je novinarima u Skupštini...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.