Izvor: B92, 23.Apr.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iscrtani kukasti krstovi na zgradi Skupstine opstine Vracar

Nepoznati pocinilac u noci izmedju subote i nedelje je na zgradi Skupstine opstine Vracar, u kojoj je na vlasti Demokratska stranka, ispisao uvredljive poruke i iscrtao kukaste krstove. Na zidu u Kursulinoj ulici ispisane su parole "NATO izdajnici", "Izdajnici", a preko table na kojoj pise SO Vracar nacrtan je veliki kukasti krst. Predsednik SO Vracar, Milena Milosevic, u izjavi za nas program rekla je da je, takodje, u subotu uvece i zgrada Demokratske stranke u Krunskoj ulici obelezena. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Isto je prosla i Madjarska ambasada, kaze za nas program Milena Milosevic i dodaje:

"Indikativno je da su oni to uradili noc nakon sto smo mi u skupstinskoj sali prikazali film "Anatomija bola 02 06" o stradanju radnika RTS-a u bombardovanju. Njihova reakcija sledece noci je bila ta da su celu zgradu opstine izvrljali kukastim krstovima i ispisali neprimerene tekstove. Mi cemo dalje videti kako cemo reagovati, ali je jako cudno da u to vreme nije bilo policije, jer smo mi u prethodnom periodu videli da se tu muvaju neki cudni momci, njih dvadesetak i upozoravali smo i pismeno i usmeno policiju da pojacaju obezbedjenje oko zgrade u toku noci", kaze Milena Milosevic.

Demokratska stranka je ocenila da je ispisivanje grafita i kukastih krstova na centralu te stranke i na zgradu Skupstine opstine Vracar odgovor Savezu za promene na incijativu za raspisivanje referenduma za vanredne izbore na svim nivoima. Parola "Vracarski bombasi" predstavlja reakciju na izmisljene optuzbe vlasti da je demokratska opozicija odgovorna za napad na prostorije Socijalisticke partije Srbije na Vracaru, iako je DS osudila svaki teror u politici, navodi se u saopstenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.