Išao sam da se LEČIM U PRAG!: Progovorio vođa kavčana Slobodan Kašćelan direktno iz Spuža!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2019, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Išao sam da se LEČIM U PRAG!": Progovorio vođa kavčana Slobodan Kašćelan direktno iz Spuža!

Kašćelan nije doveden iz spuške ćelije u ponedeljak na zakazano ročište, već se njegovo pojavljivanje očekuje danas za kada je zakazan nastavak dokaznog procesa

Navodni vođa "kavčana", Kotoranin Slobodan Kašćelan, danas se pojavljuje na sudu. U Spužu šeta u različitim terminima od "škaljarca" Milića Šakovića. Pripadnici oba klana su pod stalnim nadzorom.

- U poslednje dve godine bio sam u Pragu. Tamo sam se lečio od povreda koje sam zadobio kada sam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ranjen u Novom Sadu krajem juna 2016. godine - ispričao je navodni vođa "kavčana" Slobodan Kašćelan, prema nezvaničnim saznanjima, nakon što je u petak uveče priveden veću podgoričkog Višeg suda. Njemu je, nakon izručenja Crnoj Gori, određen pritvor.

. Sudija Specijalnog odeljenja podgoričkog Višeg suda Dragoje Jović obrazložio je da iz procesnih razloga ovaj okrivljeni nije mogao da bude doveden u sudnicu. Kašćelanovo prisustvo očekuje se danas, iako će mu, svakako, biti neophodno vreme da se upozna sa postupkom i pripremi odbranu.

U međuvremenu, u istražnom zatvoru bezbednost je podignuta na najviši nivo. Obojica navodnih vođa zaraćenih klanova - "škaljaraca" i "kavčana" nalaze se u Spužu. Kašćelan i Milić Minja Šaković su izolovani, ne mogu se sresti i smešteni su u posebnim sobama koje su pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom. Prema navodim, Kašćelan i Šaković su smešteni u ćelije u prizemlju, ali su udaljeni jedan od drugog. Takođe, u šetnju će moći da idu u odvojenim terminima, uz visok nivo bezbednosti.

Kašćelan je u ZIKS sproveden uz najviši stepen obezbeđenja, i na isti način vodili su ga iz istražnog zatvora u Viši sud. Put je bio obezbeđen i blokiran dok je sprovođen. Istovremeno je u istražni zatvor iz Višeg suda sproveden Šaković i nije bilo nikakvih problema. Način na koji je obezbeđivan Kašćelan, retko je primenjivan. Kada se bude pripremio za suđenje, to ne znači nužno da će biti ispunjeni zakonski uslovi da suđenje počne iz početka. Nastavak procesa, zasada, koči lečenje optuženog Stefana Brnovića, čiji je branilac Dragoljub Đukanović obavestio sud da se nalazi na lečenju u inostranstvu.

Optužnicom specijalnog tužioca Saše Čađenovića, Kašćelan i odbegli Igor Božović se terete da su krajem maja 2010. godine organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove kako bi se bavili pranjem novca, davanjem mita, zelenašenjem, iznudom, nedozvoljenim držanjem eksplozivnih naprava i drugim teškim krivičnim delima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.