Irinej sa Borovčaninom o mladima

Izvor: B92, 17.Dec.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irinej sa Borovčaninom o mladima

Beograd -- Omladinu treba usmeriti ka trajnim i univerzalnim vrednostima, rekao patrijarh Irinej u razgovoru s Nenadom Borovčaninom, državnim sekretarom omladine i sporta.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva omladine i sporta, patrijarh je naglasio da je bitno da se sa mladima radi i da u njima treba sačuvati ljudska osećanja čovekoljublja, ljubavi i dobrote.

Patrijarh je ukazao i na problem narkomanije, protiv koga se svi zajedno moramo svakodnevno boriti, i to prvenstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << promovisanjem vrlina, a ne ulice.

Borovčanin je, u razgovoru s patrijarhom u zgradi Patrijaršije, istakao da će Ministarstvo na sve načine podržavati mlade, koji budu usađivali u čovekov razum solidarnost, ljubav prema ljudima i zajednici.

"Mi ćemo našoj državi biti na raspolaganju tako što ćemo promovisati porodicu, podsticati obrazovanje mladih, bavljenje sportom i kulturno uzdizanje. Čestitost i pravednost ne smeju biti ismevane, već treba da postanu nužni i smatrani našim budućim karakterom društva", rekao je Borovčanin.

Prema njegovim rečima, grubosti i naglost, laž i obmana, pijanstvo, narkomanija, izdajništvo, šovinizam i neprijateljstvo prema narodima moraju biti iskorenjeni iz svesti ljudi.

"Zajedno ćemo graditi duhovne vrednosti i osnove narodne moralnosti. Potrudićemo se da mladi shvate da je najvažnije biti čovek", zaključio je državni sekretar.

Borovčanin će se sutra sastati s beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom u Beogradskoj nadbiskupiji, a tema razgovora biće zajedničke aktivnosti usmerene ka boljem životu mladih u Srbiji i uloga Rimokatoličke crkve u tome.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.