Iranski predsednik optužio Izrael za likvidaciju Fahrizadeha

Izvor: B92, 28.Nov.2020, 11:00

Iranski predsednik optužio Izrael za likvidaciju Fahrizadeha

Predsednik Irana Hasan Rohani optužio je danas Izrael za likvidaciju naučnika Mohsena Fahrizadeha, šefa iranskog programa nuklearnog naoružanja.

Iranske vlasti su zapretile odmazdom za ubistvo Fahrizadeha koji je nakon napada ubica nadomak Teherana, preminuo u bolnici, preneo je Rojters.

"Ponovo su zlikovačke ruke globalne arogancije uprljane krvlju plaćenika cionističkog režima. Ubistvo mučenika Fahrizadeha razotkriva očaj naših neprijatelja i dubinu njihove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mržnje. Fahrizadehovo mučeništvo neće usporiti naša dostignuća", rekao je Rohani.

Ova likvidacija mogla bi da izazove konfrontaciju između Irana i iranskih protivnika u poslednjim nedeljama mandata predsednika SAD Donalda Trampa i da dodatno oteža nastojanje novoizabranog predsednika Džo Bajdena da oživi proces detanta koji je započela administracija Baraka Obame.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Njemačka poziva na uzdržanost poslije ubistva iranskog naučnika

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2020

BERLIN - Njemačka je danas pozvala sve strane da pokažu uzdržanost poslije ubistva šefa iranskog programa nuklearnog naoružanja Mohsena Fahrizadeha, kao i da izbjegnu eskalaciju tenzija, koja bi mogla da podrije razgovore o iranskom atomskom programu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.