Iranski mediji objavili zastrašujuću informaciju o terorističkom napadu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 19:11

Iranski mediji objavili zastrašujuću informaciju o terorističkom napadu

Ubijeno najmanje 84 ljudi

Bombaš samoubica stoji iza barem jedne od dve eksplozije u blizini groba iranskog generala Kasema Solejmanija, kada je prilikom obeležavanja godišnjice njegovog ubistva poginulo osamdesetak osoba, objavili su danas iranski državni mediji.

Iranske službe kažu da je u sredu u dve eksplozije na ceremoniji 4. godišnjice atentata na zapovednika Solejmanija, ubijenog u napadu američkim dronom u Iraku, poginulo 84 ljudi, a 284 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ranjeno.

Pregled video snimka doveo je istražitelje do zaključka da je bombaš samoubica uzrokovao barem jednu od dve eksplozija u Kermanu, objavila je IRNA na Telegramu, navodeći izvore koji nisu hteli da budu imenovani.

Ključan zapovednik elitnih snaga Kuds, dela Islamske revolucionarne garde, Solejmani je predvodio operacije u inostranstvu i bio je ključan u dugotrajnoj iranskoj kampanji proterivanja američkih snaga s Bliskog istoka.

Stejt department je odbacio spekulacije da su SAD umešane u napad, i tom prilikom je naglasio da nema razloga da se veruje ni da Izrael stoji iza njega.

Islamska država objavila je saopštenje da preuzima odgovornost na kanalima Telegram, prenosi Rojters.

Izvor: Srbija Danas/Index.hr

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.