Iranski beskućnici spavaju u grobovima

Izvor: B92, 28.Dec.2016, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranski beskućnici spavaju u grobovima

Teheran -- Serija fotografija beskućnika koji spavaju u grobovima kod Teherana šokirala je zemlju.

Predsednik Hasan Rohani izjavio je da vlasti ne mogu prihvatiti takvu situaciju.

Iranski fotograf Saed Golamhoseini objavio je fotografije beskućnika na grobljima snimljene u mestu Šahriar, oko 20 kilometara zapadno od glavnog grada.

Fotografije su privukle pažnju i iranskog predsednika, koji je rekao da "vlada ne može da prihvati" da beskućnici žive u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takvim uslovima.

"Čuli smo da neki siromašni ljudi i beskućnici spavaju u kartonskim kutijama ili ispod mostova, ali nismo čuli da spavaju u grobovima.

Ekonomski oporavak Irana i dalje je spor, čak i posle ukidanja međunarodnih sankcija nakon postizanja nuklearnog sporazuma sa svetskim silama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.