Iranska mornarica krenula ka granicama SAD

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranska mornarica krenula ka granicama SAD

Admiral iranske mornarice Afšin Rezaje Hadad rekao je danas da je određenom broju borbenih brodova naređeno da priđu američkim pomorskim granicama kao odgovor na stacioniranje vojnih plovila SAD u Persijskom zalivu, javila je iranska novinska agencija "Fars".

"Iranska vojna flota približava se američkim pomorskim granicama i ovaj potez je naša poruka" za SAD, rekao je admiral Hadad.

Hadad, za kojeg se navodi da je komandant iranske severne flote, istakao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su brodovi počeli svoju rutu ka Atlantskom okeanu preko voda Južnoafričke Republike.

Prema njegovim rečima, plan je deo iranskog odgovora na pojačano prisustvo Vašingtona u Persijskom zalivu.

Jedan zvaničnik američkog Ministarstva odbrane koji nije želeo da bude imenovan izrazio je sumnju u tvrdnje da iranski brodovi prilaze pomorskim granicama SAD.

Međutim, on je dodao da "strani brodovi mogu slobodno da deluju u međunarodnim vodama".

SAD i njihovi saveznici redovno imaju pomorske vežbe u Persijskom zalivu, uz navode da time žele da osiguraju slobodu navigacije u pomorskim putevima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iranski borbeni brodovi blizu granica SAD!

Izvor: Telegraf.rs, 09.Feb.2014

Admiral iranske mornarice Afšin Rezaje Hadad rekao je danas da je određenom broju borbenih brodova naređeno da priđu američkim pomorskim granicama kao odgovor na stacioniranje vojnih plovila SAD u Persijskom zalivu, javila je iranska novinska agencija “Fars”. - Iranska vojna flota približava...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.