Iranci zaplenili tanker u Omanskom zalivu; Amerika: Pratimo situaciju

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 23:29

Iranci zaplenili tanker u Omanskom zalivu; Amerika: Pratimo situaciju

Iranska revolucionarna garda je danas u međunarodnim vodama u Omanskom zalivu zaplenila komercijalni tanker,

Tanker je verovatno bio umešan u šverc, saopštila je američka mornarica.

"Pomorske snage SAD su rasporedile pomorska sredstva da pažljivo prate situaciju", rekao je komandant Tim Hokins, ali je dodao da je Centralna komanda mornaričkih snaga procenila da nema potrebe za daljim odgovorom, prenosi Rojters.

Američka mornarica je juče saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je intervenisala kako bi sprečila Iran da zapleni dva komercijalna tankera u Omanskom zalivu.

"Snage SAD ostaju budne i spremne da zaštite pravo na zakoniti pomorski saobraćaj u kritičnim vodama Bliskog istoka", rekao je Hokins.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran zaplenio tanker sa 900 tona goriva

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 10:21

Iranska Revolucionarna garda potvrdila je da je zaplenila tanker sa 900 tona "krijumčarenog goriva" i 12 članova, izvestili su danas iranski mediji.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.