Iran tvrdi da je uhvatio američke špijune

Izvor: S media, 08.Jan.2012, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran tvrdi da je uhvatio američke špijune

Iran je uhapsio neodredjen broj "špijuna" koji su radili za SAD da bi poremetili poslaničke izbore 2. marta, rekao je u nedelju iranski ministar.

"Uhapšeni su planirali da sprovedu američke planove remećenja izbora korišćenjem 'sajber-prostora' i društvenih mreža", rekao je ministar za informisanje Hajdar Moslehi.

Moslehi nije precizirao broj i nacionalnost uhapšenih, niti datum hapšenja.

Iran testirao rakete dugog dometa
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Iran "zamrzava" 40 odsto svetske nafte?

Iran kriv za 11. septembar? (VIDEO)

Od islamske revolucije 1979. godine Teheran redovno optužuje SAD za špijunažu ili podršku oružanim grupa neprijateljski raspoloženim prema Islamskoj Republici.

Iranski režim redovno objavljuje demontiranje mreža i hapšenje špijuna ili "sabotera" koji rade za SAD ili Izrael - njegovog glavnog neprijatelja u regionu.

Iran i SAD su prekinuli diplomatske odnose 1980, posle zatočavanja

diplomata u Ambasadi SAD u Teheranu, neposredno po islamskoj revoluciji.

Izbori marta će biti prvi od predsedničkih izbora 2009, na kojima je Mahmud Ahmadinedžad proglašen za pobednika, dok je opozicija tvrdila da je to bila prevara velikih razmera. To je dovelo do velikih protesta, suzbijenih silom.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran tvrdi da je uhvatio američke špijune

Izvor: Blic, 09.Jan.2012, 01:25

Iran je uhapsio neodređen broj "špijuna" koji su radili za SAD da bi poremetili poslaničke izbore 2. marta, rekao je u nedelju iranski ministar..."Uhapšeni su planirali da sprovedu američke planove remećenja izbora korišćenjem 'sajber-prostora' i društvenih mreža", rekao je novinarima ministar...

Nastavak na Blic...

Iran tvrdi da je uhvatio američke špijune

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jan.2012

Iran je uhapsio neodređen broj "špijuna" koji su radili za Sjedinjene Američke Države da bi poremetili poslaničke izbore 2. marta, rekao je iranski ministar za informisanje Hajdar Moslehi. Moslehi nije precizirao broj i nacionalnost uhapšenih, niti datum hapšenja. Od islamske revolucije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.