Iran testirao novu raketu

Izvor: B92, 24.Avg.2019, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran testirao novu raketu

Teheran -- Iran je uspešno testirao novu raketu, saopštio je danas lider Revolucionarne garde, general Hosein Salami.

Kako prenosi poluzvanična agencija Tasnim bliska Gardi, on je grupi sveštenika rekao da je test obavljen juče, ali nije izneo više detalja o oružju niti o samom testiranju, prenosi AP.

Predsednik Irana Hasan Rohani u četvrtak je zvanično predstavio protivvazdušni raketni sistem "Bavar-373" koji je razvio Iran.

Novo oružje predstavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je usred rastućih tenzija sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje su se povukle iz nuklearnog sporazuma postignutog izmedju Irana i velikih sila, koji je predvidjao odustajanje Teherana od obogaćivanja uranijuma u zamenu za ukidanje sankcija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran testirao novu raketu

Izvor: RTS, 24.Avg.2019

Iran je uspešno testirao novu raketu, saopštio je lider Revolucionarne garde, general Hosein Salami. . Kako prenosi poluzvanična agencija Tasnim bliska Gardi, Hosein Salami je grupi sveštenika rekao da je test obavljen...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.