Iran pogubio muškarca zbog napada dronom za koji je Teheran optužio Izrael

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 22:22

Iran pogubio muškarca zbog napada dronom za koji je Teheran optužio Izrael

Iran je danas pogubio muškarca zbog umešanosti u napad dronom na vojni objekat u centralnom Iranu prošle godine, za šta je Teheran optužio Izrael.

Prema iranskim državnim medijima, muškarac identifikovan samo kao "Said", optužen je da je sarađivao sa izraelskom obaveštajnom službom Mosad sa ciljem da se digne u vazduh vojna lokacija povezana sa iranskim ministarstvom odbrane u Isfahanu, 28. januara 2023. godine.

U to vreme, Iran je govorio da je napad dronom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ciljao na lokaciju ministarstva odbrane u Isfahanu i da je odbijen. Teheran je, međutim, kasnije optužio Izrael da je upravljao incidentom, a 10. februara 2023. godine, Iran je objavio da su uhapšeni "glavni izvršioci" napada.

U izveštaju državne televizije kaže se da je "Said" uhapšen u susednoj zemlji i isporučen Iranu, nakon incidenta u Isfahanu. Ranije ove godine, Iran je najavio pogubljenje četiri iranska Kurda zatvorena u julu 2022. godine, osuđena za saradnju sa Izraelom protiv vojnog objekta u Isfahanu.

Grupe za ljudska prava kritikovala su tok njihovog suđenja, ocenjujući ga izrazito nepravednim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Iranu pogubljena osoba optužena za špijuniranje za Izrael

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2024

Iransko pravosuđe pogubilo je osobu zbog napada dronom koji je prošle godine gađao lokaciju ministarstva odbrane u centralnom Iranu, preneli su danas tamošnji državni mediji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.