Iran osudio britansku zabranu Hezbolaha

Izvor: B92, 02.Mar.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran osudio britansku zabranu Hezbolaha

Iransko ministarstvo spoljnih poslova je danas snažno osudilo "neodgovorni" britanski akt zabrane libanskog Hezbolaha.

Kako prenosi agencija IRNA, portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Bahram Gasemi je rekao da "pogrešan potez" neće doprineti stabilnosti i bezbednosti u Libanu kao i da ignoriše volju "velikog dela" libanskog naroda.

Gasemi je rekao da Libanci podržavaju Hezbolah koji "brani teritorijalni integritet Libana i bori se protiv terorizma". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Iran je ključni saveznik Hezbolaha.

U Velikoj Britaniji će pripadnost Hezbolahu ili pozivanje na podršku toj organizaciji ;ubuduće biti krivično delo, kažnjivo sa do 10 godina zatvora. Do sada je u Velikoj Britaniji ilegalno bilo samo vojno krilo te organizacije ali ne i političko.

SAD takođe optužuju Hezbolah da destabilizuje region.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.