Iran oborio dve letelice u Zalivu

Izvor: RTS, 02.Jan.2011, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran oborio dve letelice u Zalivu

Dve bespilotne letelice zapadnih snaga oborene u Persijskom zavilu. Mnogi špijunski i savremeni avioni naših neprijatelja oboreni su, ali prvi put to objavljujemo, navodi zapovednik iranske Revolucionarne garde.

Iran je oborio dve bespilotne letelice zapadnih snaga u Persijskom zavilu, izjavio je zapovednik iranske Revolucionarne garde Amir Ali Hadžizadeh.

"Mnogi špijunski i savremeni avioni naših neprijatelja su oboreni... Takođe smo oborili dva špijunska aviona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Persijskom zalivu. Ali, ovo je prvi put da to objavljujemo", rekao je Amir Ali Hadžizadeh.

On nije precizirao kada su ove letelice oborene, ali ih je opisao kao "zapadne izviđačke bespilotne letelice", preneo je Rojters.

Iran se spori sa najvećim svetskim silama oko svog nuklearnog programa, jer SAD i njegovi saveznici strahuju da je cilj Teherana da se domogne nuklearne bombe, što Islamska republika poriče.

SAD i Izrael ne isključuju mogućnost vojne akcije u sličaju da se nuklearni spor sa Iranom ne okonča diplomatskim putem.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.