Iran neće sedeti skrštenih ruku Situacija u Gazi iz časa u čas postaje sve dramatičnija, stiglo zastrašujuće upozorenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 18:17

"Iran neće sedeti skrštenih ruku" Situacija u Gazi iz časa u čas postaje sve dramatičnija, stiglo zastrašujuće upozorenje

Iran pregovara sa zemljama u regionu kako bi poslala pomoć u Gazu.

Iranski ministar spoljnih poslova, Hosein Amirabdolahjan, rekao je da se svakim satom povećava opasnost od otvaranja novog fronta ukoliko rat u Gazi ne bude prestao.

Iranian Foreign Minister Hossein Amir-Abdollahian:

Time for political solutions is running out and the possibility of expanding war is close to inevitable. pic.twitter.com/f9i2jakCZs

— Ashu oli (@ashu_oli) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << October 16, 2023

- Iran ne može da sedi skrštenih ruku i gleda kako se ova situacija odvija - rekao je šef iranske diplomatije za Al Džaziru, prenosi Tajms of Izrael.

On je to izjavio u Kataru gde se sastao sa visokim katarskim zvaničnicima i šefom političkog biroa palestinskog militantnog pokreta Hamasa.

Državna iranska agencija IRNA objavila je da Iran pregovara sa zemljama u regionu kako bi poslala pomoć u Gazu i otvorila terensku bolnicu u Egiptu, u blizini granice sa Pojasom Gaze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.