Iran, islam i žene: Raste broj mrtvih na protestima, sindikati pozivaju na ulicu

Izvor: B92, 27.Sep.2022, 11:05

Iran, islam i žene: Raste broj mrtvih na protestima, sindikati pozivaju na ulicu

Više od 45 ljudi ubijeno je tokom protesta širom zemlje u Iranu zbog smrti Mahse Amini koju je navodno policija pretukla.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italijanska pesma “Bela ćao” postala muzički simbol bunta u Iranu (VIDEO)

Izvor: Danas, 27.Sep.2022

U svetlu protesta koji danima traju u Iranu zbog smrti dvadesetdvogodišnje Mahse Amini koja je preminula nakon policijske brutalnosti jer navodno nije nosila hidžab po propisima, persijska verzija popularne italijanske protestne pesme “Bela ćao” (Bella Ciao) širi se društvenim mrežama.

Nastavak na Danas...

Sukobi policije i demonstranata u gradovima širom Irana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2022

Iranska policija i snage bezbednosti sukobile su se danas sa demonstrantima u gradovima širom Irana, gde su nastavljeni protesti zbog smrti Mahse Amini, javili su državni i društveni mediji, a prenosi Rojters...Uprkos tome što je veliki broj demonstranata ubijen i što policija koristi bojevu municiju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U Iranu se nastavljaju noćni protesti uprkos krvavoj represiji: Žene skidaju hidžabe, muškarci pale slike ajatolaha Hamneija

Izvor: Danas, 27.Sep.2022

Iranci su dvanaestu noć zaredom izašli na ulice u nekoliko gradova u znak protesta zbog smrti mlade žene koju je uhapsila moralna policija, uprkos njihovom nasilnom obračunu koji je ostavio desetine mrtvih.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.