Iran demantuje SAD: Odbacujemo

Izvor: B92, 25.Dec.2023, 14:53

Iran demantuje SAD: Odbacujemo

Iran demantovao tvrdnju Sjedinjenih Američkih Država da je dron lansiran iz Irana udario u hemijski tanker u Indijskom okeanu, prenosi Rojters.

"Ove ponavljajuće optužbe odbacujemo kao neosnovane", rekao je portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani na brifingu, navodeći da bi SAD. umesto toga, trebalo da se suoče sa optužbama za svoju ulogu u izraelskom ratu u Pojasu Gaze.

Pentagon je tokom vikenda saopštio da je brod Čem Pluto, koji je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasništvu Japana i Holandije, a u Indijskom okeanu plovio pod zastavom Liberije, pogodio dron koji je, kako tvrde, lansiran iz Irana, oko 200 nautičkih milja od obale Indije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jezivo upozorenje: "Očekujte uskoro! Zatvoriće se Sredozemno more i Gibraltar"

Izvor: B92, 25.Dec.2023

Pentagon navodi da je u subotu iranski dron napao tanker "Chem Pluto" u Indijskom okeanu. Iran tvrdi da nije i preti SAD...Napadnuti tanker je plovio pod zastavom Liberije, vlasništvo je Japana, njim upravlja Holandija, a ima veze s izraelskom brodarskom kompanijom "Idan Ofer". Kako navodi Rojters,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.