Iran, alkohol i zakon: Desetine umrlih zbog trovanja alkoholom koji se krijumčari ili pravi tajno

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 13:38

Iran, alkohol i zakon: Desetine umrlih zbog trovanja alkoholom koji se krijumčari ili pravi tajno

Novi talas trovanja alkoholom u Iranu ubija ljude koji su previše uplašeni od mogućih zakonskih kazni da bi zatražili hitnu medicinsku pomoć.

Novi talas trovanja alkoholom u Iranu ubija ljude, koji su previše uplašeni od mogućih posledica da bi zatražili hitnu medicinsku pomoć.

Alkohol je zabranjen u ovoj islamskoj zemlji (osim za određene verske manjine), a ljudima koje uhvate da ga piju preti bičevanje od 80 udaraca, zatvor ili čak smrtna kazna ako imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više osuđujućih presuda ovo delo.

Zabrana alkohola je podstakla ilegalnu i neregulisanu industriju koja dobavlja alkohol kupcima, a koji nemaju načina da provere i znaju šta zapravo piju.

BBC servis na persijskom razgovarao je sa ocem mlade žene koja je umrla pre dve nedelje nakon što je popila piće koje sadrži metanol, izuzetno otrovnu vrstu alkohola.

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.