Iran: Tri osobe osuđene na zatvorske kazne, špijunaža za Mosad

Izvor: B92, 27.Avg.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Tri osobe osuđene na zatvorske kazne, špijunaža za Mosad

Iran je osudio dve žene i jednog muškarca na kazne zatvora od 10 do 12 godina zbog optužbi za ugrožavanje bezbednosti i špijunažu, između ostalog, za Mosad.

Obraćajući se na državnoj televiziji, portparol suda Golamhosein Esmaili rekao je da je jedna od dve osudjene žene Aras Amiri, koja je radila za Britanski savet (British Council) i koja je navodno špijunirala kulturne aktivnosti u Iranu.

Ona se nalazi u zatvoru od prošle godine i osuđena je na 10 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatvora.

Esmaili je dodao da je druga osuđena žena Anauše Ašuri, koja ima britansko i iransko državljanstvo.

Ona je osuđena na 12 godina zatvora zbog veza sa Mosadom, kao i Ali Džohari, koji je navodno preneo informacije o građevinskim projektima konglomerata Katam al-Anbia, koji je povezan sa Revolucionarnom gardom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran osudio troje na duge zatvorske kazne zbog špijunaže

Izvor: RTV Pink, 28.Avg.2019, 00:31

Iran je osudio troje ljudi, dve žene i jednog muškarca na duge zatvorske kazne optuživši ih za kršenje bezbednosti i špijunažu, uključujući tu i onu u korist izraelske bezbednosne agencije Mosad.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.