Iran: Pregovori su zločin

Izvor: B92, 14.Avg.2013, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Pregovori su zločin

Teheran -- Iran je saopštio da se protivi izraelsko palestinskim pregovorima o miru, koji su obnovljeni uz pomoć SAD, da "trenutni kontekst nije odgovarajući."

Portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Abas Arakči izjavio je za novinsku agenciju ISNA da isti stav imaju i neke palestinske grupe.

"Trenutni kontekst nije odgovarajući za pregovore", rekao je portparol čija zemlja podržava islamistički Hamas koji je pregovore oznacio nacionalnim zločinom, preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AP.

Cionistički režim nastavlja da gradi nove kuće ( u naseljima) što su osudili i Evropljani i Sjedinjene Države ali cionistički režim radi sta hoće, dodao je Arakči.

Pregovori u Jerusalimu počinju kasnije danas, nekoliko sati nakon što je izraelski ministar stanovanja najavio da će njegova zemlja graditi hiljade novih domova za jevrejske naseljenike na okupiranoj Zapadnoj obali.

Pregovori su neuravnoteženi i prava palestinskog naroda, kao pravo na povratak i samoopredeljenje su ignorisana i oni iz tog razloga neće dati rezultate, rekao je iranski portparol.

Iran inače ne priznaje Izrael i novog iranskog predsednika Hasan Rohanija, koji važi za umerenog je Izrael označio kao "ranu koja je godinama otvorena na telu islamskog sveta".

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je prošle nedelje apelovao da se pojača pritisak na Iran, rekavši da je to jedina stvar koja će odvratiti tu zemlju od proizvodnje atomske bombe. Teheran tvrdi da iranski nuklearni program ima isključivo mirnodopsku namenu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran: Pregovori su zločin

Izvor: Akter, 14.Avg.2013

Iran je saopštio da se protivi izraelsko palestinskim pregovorima o miru, koji su obnovljeni uz pomoć SAD, da "trenutni kontekst nije odgovarajući"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.